marți, 30 octombrie 2012

Negrese





Ingrediente:
100 g ciocolata neagra(70% continut cacao)
110 g unt
125 g zahar
100 g zahar brun
1 praf de sare
1 lingurita vanilie macinata
2 oua
1 galbenus
120 g faina
3 linguri cacao inchis la culoare
grasime si faina pentru forma

Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 180 grade, se unge forma cu un strat subtire de grasime si se presara cu faina.
Se rupe ciocolata bucati si se topeste intr-un vas in bain-marie. Se pune deoparte si se lasa sa se raceasca.
Se adauga ambele sortimente de zahar,untul,  sarea, vanilia macinata la ciocolata rece. Treptat se adauga si ouale, amestecand, la fel si galbenusurile. Se cern faina si praful de cacao deasupra. Se amesteca atat cat sa se fi amesteca toate ingredientele.
Se toarna aluatul in forma si se netezeste la suprafata. Se coace 30 de minute in cuptorul incins pana cand a crescut aluatul, insa la mijloc trebuie sa fie inca moale. Pentru a constata acest lucru, cel mai bine este sa crestati aluatul la mijloc.  Daca atunci cand ii faceti proba mai raman firimituri umede lipite de scobitoare, inseamna ca prjitura este numai bine coapta.
Se lasa sa se raceasca in forma timp de 5 minute. 
Apoi se rastoarna pe un gratar pentru prajituri si se lasa in continuare la racit.
Se taie prajitura in 16 bucati care se invelesc in folie. Se lasa astfel sa se patrunda pana a doua zi, apoi se servesc.

Sursa: "Bunatati  la cuptor "






Pofta buna!!!

10 comentarii:

  1. Sunt fan negrese asa ca servesc o bucatica.O zi placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pozele tale mi se pare ca are o consistenta umeda si ar fi perfecta. Asa-i?

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca are ciocolata este super buna!Si este si frumoasa foc!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cele mai bune prajituri, negresele! Mi-ai facut pofta! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Mai aveti,mai aveti??Va rog si pentru mine o mica portie! :) Hugs

    RăspundețiȘtergere
  6. Hi hi, sa facem schimb de negrese :D Arata yummmy!!

    RăspundețiȘtergere